Plátky svíčkové na rozmarýnu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 211 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 0 g
- Sodík 954 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 67.2 mg
- Draslík 565.1 mg
- Vláknina 282 mg
- Vitamín A 282 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nařežeme na tenké plátky a podáváme na rozpálené pánvi z litiny nebo varné keramiky s olivovým olejem tak, že se opeče až během cesty na stůl. Je-li pánev dobře rozpálená, maso se správně upeče a uvnitř zůstane šťavnaté a růžové.
-
2
Rozmarýn nasekáme nadrobno a čerstvý zelený pepř rozdrtíme v hmoždíři.
-
3
Hovězí svíčkovou pokrájíme na plátky silné půl cm, které rozložíme na pracovní desku vedle sebe. Plátky okořeníme nahrubo rozdrceným zeleným pepřem a rozmělněným čerstvým rozmarýnem.
-
4
Silnou litinovou, popřípadě keramickou pánev dobře rozpálíme, dno zalijeme dobrým olivovým olejem a na něj rovnoměrně rozložíme okořeněné plátky svíčkové.
-
5
Maso ihned na pánvi servírujeme osolené hrubou mořskou solí. Vhodnou přílohou jsou ogrilované plátky bagety.