Garlic bread Ambiente
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 19 g
- Sodík 487 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 26.7 mg
- Draslík 63.1 mg
- Vláknina 2115.2 mg
- Vitamín A 2115.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek ve slupce opečeme, oloupeme, rozmačkáme a vmícháme do rozměklého másla. Přidáme mletou mořskou sůl a čerstvé bylinky nasekané nadrobno. Dobře promícháme, aby nevznikly hrudky, a necháme chvilku odstát.
-
2
Mezitím francouzské bagety podélně rozpůlíme a příčně rozdělíme na tři díly, aby z každé vzniklo 6 stejně velkých kousků.
-
3
Rozříznutou stranu potřeme česnekovým máslem a dáme na 5 minut zapéct do trouby předehřáté na 180 °C. Bageta musí být křupavá a dozlatova opečená.