Mandlové cukroví v cukru

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 25

Suroviny

  • 500 g Mouka polohrubá
  • 250 g Máslo
  • 250 g Cukr krystal
  • 100 g Cukr moučka
  • 1 kávová lžička Tresť mandlová
  • 2 kávová lžička Kakao
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vanilkový cukr
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 150 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 19.6 mg
  • Draslík 27.4 mg
  • Vláknina 1480 mg
  • Vitamín A 1480 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo s cukrem šleháme v mixéru tak dlouho, až je směs nadýchaná. Přidáme do ní kakao, mandlový extrakt a jedno vejce po druhém. Vše dobře promícháme a opatrně vmícháme po částech mouku (nejlépe nadvakrát). Hotové těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme na hodinku do lednice odpočinout.

  • 2

    Po té těsto rozválíme na přibližně 0,5 cm, jestliže se bude těsto lepit, podsypeme ho polohrubou moukou. Z těsta vykrajujeme libovolné tvary a dáme na plech vyložený pečícím papírem.

  • 3

    Pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních přibližně 10 minut.

  • 4

    Moučkový cukr smícháme s vanilkovými cukry.

  • 5

    Jakmile kousky vytáhneme z trouby, opatrně je pomocí naběračky přendáme do smíchaných cukrů (moučkový a vanilkový) a obalíme. Pozor cukroví se může lámat a také je ještě horké!

Komentáře k receptu