Mandlové cukroví v cukru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 150 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 1 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 19.6 mg
- Draslík 27.4 mg
- Vláknina 1480 mg
- Vitamín A 1480 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo s cukrem šleháme v mixéru tak dlouho, až je směs nadýchaná. Přidáme do ní kakao, mandlový extrakt a jedno vejce po druhém. Vše dobře promícháme a opatrně vmícháme po částech mouku (nejlépe nadvakrát). Hotové těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme na hodinku do lednice odpočinout.
-
2
Po té těsto rozválíme na přibližně 0,5 cm, jestliže se bude těsto lepit, podsypeme ho polohrubou moukou. Z těsta vykrajujeme libovolné tvary a dáme na plech vyložený pečícím papírem.
-
3
Pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních přibližně 10 minut.
-
4
Moučkový cukr smícháme s vanilkovými cukry.
-
5
Jakmile kousky vytáhneme z trouby, opatrně je pomocí naběračky přendáme do smíchaných cukrů (moučkový a vanilkový) a obalíme. Pozor cukroví se může lámat a také je ještě horké!