Mořský vlk s rizotem a cuketou
Suroviny
- 200 g Cuketa
- 18 g Máslo čerstvé
- 50 g Olej olivový
- 50 g Smetana 16% (pochoutková)
- 50 g Sýr Parmezán
- 10 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 3 g Kari koření
- 150 g Vývar slepičí
- 50 g Šalotka
- 1 g Šafrán
- 200 g Mořský vlk
- 120 g Rýže Arborio
- 70 ml Víno bílé
- 50 ml Vývar rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1383 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 43.2 mg
- Draslík 382.5 mg
- Vláknina 2515 mg
- Vitamín A 2515 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z mořského vlka osolíme, opepříme, šalotku nakrájíme nadrobno, parmezán nastrouháme, cuketu nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme filety kůží dolů, zprudka osmahneme, zmírníme oheň, filety obrátíme a zvolna smažíme doměkka. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme šalotku, zpěníme, přidáme rýži, orestujeme, podlijeme bílým vínem, drůbežím vývarem, osolíme, opepříme, přidáme šafrán a zvolna vaříme, až se tekutina celá vsákne. Nakonec rýži promícháme s parmezánem.
-
2
V rendlíku roztavíme 50 gramů másla, přisypeme cuketu, osmahneme, podlijeme rybím vývarem, smetanou, okořeníme pepřem, kari kořením, osolíme a vyvaříme dohusta.
-
3
Porce ryby upravíme na talíře, doplníme rizotem a ozdobíme cuketovou směsí.