Těstoviny s kančím ragout
Suroviny
- 600 g Kančí maso
- 300 g Těstoviny Tagliatelle
- 100 g Mrkev kořen
- 80 g Celer řapíkatý
- 150 g Cibule
- 50 g Houby čerstvé
- 50 g Slanina vepřová
- 50 g Máslo čerstvé
- 400 ml Víno červené
- 300 ml Hovězí vývar základní
- 150 ml Olej olivový extra panenský
- 1 kávová lžička Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tymián čerstvý
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1065 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 117 g
- Sodík 460 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 23.5 mg
- Draslík 382.1 mg
- Vláknina 8277.8 mg
- Vitamín A 8277.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kančí maso nakrájíme na malé kousky. Celer, mrkev a cibuli nasekáme na drobné kostičky. Na pánvi rozehřejeme máslo a zeleninu dvě minuty opékáme. Přidáme nasekanou petrželku a prolisujeme k ostatní zelenině česnek.
-
2
Postupně k zelenině přidáváme maso, nadrobno nakrájenou slaninu a kousky hub. Směs zalijeme vínem, přidáme mouku a vaříme, dokud se víno neodpaří. Zalijeme hovězím vývarem a dochutíme solí a pepřem.
-
3
Celou směs přikryjeme pokličkou, dáme do trouby a vaříme dvě a půl hodiny při teplotě 240°C.
-
4
Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Před podáváním těstoviny smícháme s kančí směsí, posypeme tymiánem a lehce zalijeme olivovým olejem.