Špenátový chléb Ambiente
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1481 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 8.2 mg
- Draslík 268.6 mg
- Vláknina 6844 mg
- Vitamín A 6844 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme pesto. Rozmixujeme očištěné špenátové listy, olivový olej, piniové oříšky a oloupaný, nahrubo nasekaný česnek. V pestu by měly zůstat kousky špenátu. Najemno nastrouháme ovčí sýr pecorino a sýr parmezán, přidáme je do směsi, osolíme a dobře promícháme.
-
2
Francouzské bagety podélně rozpůlíme a příčně překrojíme napůl. Namažeme špenátovým pestem a dáme na 3 - 4 minuty zapéct do trouby vyhřáté na teplotu 180 °C. Bageta musí být opečená dozlatova.