Těsto na pizzu Ambiente

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 75 g Sůl
  • 150 g Droždí
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1.4 kg Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 526 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 3449 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 390.6 mg
  • Vláknina 9720 mg
  • Vitamín A 9720 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme hladkou mouku, nejraději italskou 00 caputo, s rozdrobeným čerstvým droždím. Osolíme, přilijeme vodu, dobře promícháme a propracováváme rukama v hladké těsto, které se nesmí lepit na ruce. Podle potřeby přiléváme vodu nebo podsypáváme moukou.

  • 2

    Těsto necháme aspoň hodinu vykynout.

  • 3

    Vykynuté těsto rozdělíme na části (cca 300 g). Z jednotlivých kusů těsta vyválíme bochánky, které necháme přiklopené kynout přes noc.

  • 4

    Z těsta pak vyválíme tenké základy pro pizzu.

Komentáře k receptu