Těsto na pizzu Ambiente
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 526 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 2 g
- Sodík 3449 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 390.6 mg
- Vláknina 9720 mg
- Vitamín A 9720 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme hladkou mouku, nejraději italskou 00 caputo, s rozdrobeným čerstvým droždím. Osolíme, přilijeme vodu, dobře promícháme a propracováváme rukama v hladké těsto, které se nesmí lepit na ruce. Podle potřeby přiléváme vodu nebo podsypáváme moukou.
-
2
Těsto necháme aspoň hodinu vykynout.
-
3
Vykynuté těsto rozdělíme na části (cca 300 g). Z jednotlivých kusů těsta vyválíme bochánky, které necháme přiklopené kynout přes noc.
-
4
Z těsta pak vyválíme tenké základy pro pizzu.