Štrůdl tažený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 789 kcal
- Sacharidy 147 g
- Tuky 20 g
- Sodík 150 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 92 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 607.7 mg
- Vláknina 27050 mg
- Vitamín A 27050 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme hladkou mouku se špetkou soli, přilijeme rostlinný olej, vlažnou vodu a vytvoříme těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme v pokojové teplotě odpočinout 30 minut.
-
2
Poté těsto vytahujeme na pomoučněné utěrce v tenký plát.
-
3
Posypeme strouhankou, rozprostřeme nastrouhaná jablka, posypeme ořechy a skořicovým cukrem.
-
4
Plát stočíme do štrůdlu a dáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem.
-
5
V předehřáté troubě pečeme závin potřený rozpuštěným máslem při teplotě 170°C. Během pečení občas štrůdl potřeme máslem.