Lilek se zeleninou a sýrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Rajčata
  • 120 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Lilek
  • 8 ks Bazalka
  • 2 ks Šalotka
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 332 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 409 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 3.3 mg
  • Draslík 1002.3 mg
  • Vláknina 13236 mg
  • Vitamín A 13236 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilek pokrájíme na plátky, obalíme v mouce a na olivovém oleji, opečeme do zlatova.

  • 2

    V hrnci zpěníme na másle nakrájenou šalotku, rozsekaný česnek a prohřejeme spařená nakrájená rajčata. Přidáme sůl, pepř, ovčí sýr a krájenou bazalku.

  • 3

    Lilek prokládáme směsí a ihned podáváme.

Komentáře k receptu