Kompotovaná rebarbora

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 30

Suroviny

  • 1 ks Citrony
  • 5 dl Voda pitná
  • 3 kg Reveň (Rebarbora)
  • 1.5 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 215 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 293.8 mg
  • Vláknina 3913.3 mg
  • Vitamín A 3913.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rebarboru omyjeme, oloupeme a pokrájíme na delší kousky. Cukr rozmícháme ve vodě, necháme projít varem, přidáme rebarboru a krátce povaříme. Jakmile změní barvu, vyjmeme ji děrovanou naběračkou a rozdělíme do sklenic.

  • 2

    Nálev ještě krátce povaříme, přidáme šťávu vymačkanou z citronu, necháme vychladnout a poté jim zalijeme rebarboru. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu