Kompot z čerstvého černého rybízu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 168 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 0 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 386.9 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 217.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme zralý, ale ne přezrálý rybíz. Důkladně jej propláchneme pod studenou vodou a otrháme ze stopek. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout.
-
2
Rybíz rozdělíme do sklenic a zalijeme cukerným nálevem. Sklenice dobře uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.