Broskvový kompot s kořeněným nálevem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
- Sacharidy 132 g
- Tuky 1 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 132 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 592 mg
- Vláknina 13419 mg
- Vitamín A 13419 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.2 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme menší, zralé, ale tvrdé broskve. Důkadně je omyjeme a necháme okapat. Ve vodě rozmícháme cukr, přidáme ocet, hřebíček a skořici a povaříme.
-
2
Broskve rozdělíme do sklenic, přelijeme vychladlým nálevem a uzavřeme. Naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85°C sterilujeme 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném místě.