Vaječná omeleta s ovesnými vločkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 78 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Ovesné vločky
  • 3.2 ml Olej rostlinný
  • 500 ml Mléko plnotučné
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 182 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 555.3 mg
  • Draslík 356.9 mg
  • Vláknina 9000 mg
  • Vitamín A 9000 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mléce necháme zhruba hodinu namočené ovesné vločky. Poté k nim přimícháme rozšlehané žloutky, sůl a vmícháme tuhý sníh z bílků.

  • 2

    Omelety smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji.

Komentáře k receptu