Lasagne s chřestem a bešamelovou omáčkou se sýrem pecorino
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 998 kcal
- Sacharidy 116 g
- Tuky 42 g
- Sodík 486 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 93 g
- Cholesterol 43 mg
- Draslík 40.8 mg
- Vláknina 2878.5 mg
- Vitamín A 2878.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest omyjeme, odřízneme spodní část stonku a nakrájíme na kolečka, špičky necháme celé.
-
2
Osmahneme na pánvi s panenským olivovým olejem a utřenými stroužky česneku.
-
3
Příprava bešamelu - dáme vařit mléko se špetkou soli a nastrouhaného muškátového oříšku. Rozpustíme máslo a promícháme ho s moukou. Ke směsi přilijeme vroucí mléko a přidáte nastrouhaný sýr.
-
4
Těsto rozválíme na plát silný 2 mm, nakrájíme na nepravidelné větší čtverce a uvaříme v osolené vodě.
-
5
Rozložíme na utěrku a necháme oschnout. Na talíř položíme čtverec těstovin, bešamel a poté chřest, to vše celkem třikrát. Nakonec pokapejte olivovým olejem a posypeme nastrouhaným muškátovým oříškem.