Fusilli s Iilky a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 760 kcal
- Sacharidy 91 g
- Tuky 34 g
- Sodík 818 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 91 g
- Cholesterol 39.5 mg
- Draslík 503.3 mg
- Vláknina 13437.5 mg
- Vitamín A 13437.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme lilek, nakrájíme na plátky, osolíme, aby pustil přebytečné tekutiny. Odstraníme střed se semínky a zbytek nakrájíme na kostičky.
-
2
Rajčata omyjeme a nakrájíme na nudličky, přitom z nich odstraníme semínka a vodu.
-
3
Šalotku nakrájíme nadrobno a mírně podusíme na oleji společně s rozdrobenou feferonkou. Přidáme lilek a na prudkém ohni opékáme dorůžova 5 minut. Ochutíme lístky tymiánu, přidáme rajčata. Lehce osolíme, opepříme a podusíme dalších 5 minut.
-
4
Těstoviny vložíme do vroucí vody, uvaříme „al dente" a scezené přidáme na pánev s omáčkou. Je-li to nutné, přilijeme trochu vody z jejich varu. Krátce těstoviny prohřejeme, aby vstřebaly chuť omáčky, a obohatíme mozzarellou nakrájenou na kostičky.