Žralok s rajčatovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 329 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 17 g
- Sodík 614 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 76.5 mg
- Draslík 573.4 mg
- Vláknina 4002.5 mg
- Vitamín A 4002.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrozinky nechte 15 minut bobtnat ve vlažné vodě. V troubě mírně opražíme piniová semínka. Fenykl povaříme 1 minutu ve vařící vodě. Do pánve nalijeme olej, přidáme oloupaný stroužek česneku, spařená a oloupaná rajčata, šafrán, sůl a pepř a na mírném ohni rajčata dusíme za občasného zamíchání 10 minut.
-
2
Stroužek česneku vyhodíme, přidáme scezené a osušené rozinky, piniová semínka a nasekaný fenykl. Podusíme vše dalších 5 minut. Rybí maso osolíme a opepříme a povaříme v páře 10 minut. Jakmile je hotové, podáváme ho přelité rajčatovou omáčkou.