Conchiglie s mušlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mušle slávky
  • 350 g Těstoviny Conchiglie
  • 40 g Petržel - nať
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 100 ml Víno bílé
  • 50 ml Olej olivový
  • 2 ks Česnek
  • 1 ks Chilli paprička
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 495 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 848 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 35 mg
  • Draslík 533.2 mg
  • Vláknina 5357.5 mg
  • Vitamín A 5357.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušle propláchneme. Petrželku nasekáme. Oloupeme stroužky česneku a lehce podrtíme.

  • 2

    Mušle scedíme, dáme do pánve, přidáme stroužek česneku, trochu nasekané petrželky, 2 lžíce oleje a bílé víno. Při střední teplotě je za občasného potřesení pánví asi 10 minut povaříme pod pokličkou.

  • 3

    Hlemýždě vyjmeme, párátkem je vytáhneme z ulit a dáme do mísy. Tekutinu, v níž se vařili, scedíme přes jemné sítko a uschováme. V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit těstoviny.

  • 4

    Do pánve nalijeme zbývající olej a osmažíme na něm zbylý stroužek česneku a pálivou papričku. Obojí vyhodíme, dáme do pánve vyloupané mušle, scezenou tekutinu z jejich vaření a ještě 2-3 minuty je povaříme. Těstoviny scedíme, promícháme s připravenou omáčkou s vyloupanými mušlemi, přendáme vše na servírovací mísu, posypeme zbývající petrželkou a hotový pokrm horký podáváme.

Komentáře k receptu