Fettucini s mušlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Těstoviny Fettuccine
  • 700 g Mušle svatojakubské
  • 200 g Rajčata
  • 50 g Petržel - nať
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Bazalka
  • 100 ml Víno bílé
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Artyčoky
  • 1 ks Citrony
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 915 kcal
  • Sacharidy 136 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1302 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 136 g
  • Cholesterol 31.5 mg
  • Draslík 2647.3 mg
  • Vláknina 68517.5 mg
  • Vitamín A 68517.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 110.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jeden stroužek česneku nasekáme a druhý trochu rozmačkáme. Omyjeme petrželku a bazalku a odděleně nasekáme. Očistíme artyčoky, odkrojíme stonky, pokrájíme je na tenké plátky a dáme do mísy se studenou vodou s přídavkem citronové šťávy.

  • 2

    Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na kostičky. Mušle nasypeme do pánve, přidáme rozmačkaný česnek, trochu nasekané petrželky, bílé víno a při sřední teplotě je pod pokličkou necháme otevřít. Mušličky vyloupeme ze skořápek a přes jemné sítko scedíme tekutinu, v níž se vařily, uschováme.

  • 3

    Do jiné pánve nalijeme olej a osmažíme na něm nasekaný česnek a přidáme scezené a osušené plátky artyčoků. Za občasného zamíchání je podusíme, přidáme po špetce soli a pepře, rajčata a 3-4 lžíce uschované tekutiny z vaření mušlí a ještě 15 minut povaříme. Potom přidáme vyloupané mušle a nasekanou petrželku a bazalku.

  • 4

    V hrnci uvaříme těstoviny a scezené promícháme s omáčkou.

  • 5

    Hotový pokrm ihned podáváme.

Komentáře k receptu