Vepřové po řecku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 376 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 27 g
- Sodík 259 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 206.7 mg
- Draslík 153.2 mg
- Vláknina 3625 mg
- Vitamín A 3625 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2536.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso osolíme a udusíme doměkka na celeru, nakrájeném na nudličky.
-
2
Šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě a povaříme.
-
3
Měkké maso nakrájíme na plátky a na talíři je ozdobíme nasekaným, natvrdo uvařeným vejcem, plátkem citronu a posypeme nastrouhaným sýrem. Pokrm zjemníme kouskem másla.