Špenát dušený s česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 75 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 2 g
- Sodík 923 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 522.3 mg
- Vláknina 12690 mg
- Vitamín A 12690 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 5.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenátový protlak necháme částečně rozmrazit, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
-
2
V rendlíku rozehřejeme trošku oleje, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme špenátový protlak, zakryjeme pokličkou a dusíme aspoň 10 minut. Rendlík odkryjeme, přidáme česnek, osolíme, opepříme, ochutíme Podravkou, promícháme a dodusíme. Rendlík už nezakrýváme, aby se tekutina částečně odpařila a špenát nebyl příliš řídký.