Špenát dušený s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 0.44 g Olej olivový
  • 4 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 300 g Špenátový protlak mražený
  • 4 g Podravka s bylinkami ochucovadlo
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 75 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 923 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 522.3 mg
  • Vláknina 12690 mg
  • Vitamín A 12690 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 5.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenátový protlak necháme částečně rozmrazit, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.

  • 2

    V rendlíku rozehřejeme trošku oleje, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme špenátový protlak, zakryjeme pokličkou a dusíme aspoň 10 minut. Rendlík odkryjeme, přidáme česnek, osolíme, opepříme, ochutíme Podravkou, promícháme a dodusíme. Rendlík už nezakrýváme, aby se tekutina částečně odpařila a špenát nebyl příliš řídký.

Komentáře k receptu