S listovou zeleninou květák
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 28 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 1 g
- Sodík 18 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 252.6 mg
- Vláknina 3434.3 mg
- Vitamín A 3434.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozdělený květák na růžičky blanšírujeme, a poté ho opláchneme ve studené vodě a necháme okapat. Rozemeleme kurkumu, česnek, koriandr.
-
2
Rozehřejeme olej ve woku, přidáme pokrájené jarní cibulky a osmahneme. Přidáme pokrájené čínské zelí a 1 minutu smažíme. Dáme stranou.
-
3
Wok vrátíme na sporák, přidáme hořčičná semínka a mícháme, dokud nezačnou pukat, poté přidáme směs s kurkumou a květák. Zamícháme a v omáčce obalíme květák.
-
4
Ihned podáváme s čínským zelím.