Těstovinové smaženky s treskou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Petržel - nať
  • 350 g Těstoviny Capellini
  • 400 g Treska aljašská
  • 50 g Tymián čerstvý
  • 5 g Sůl
  • 200 ml Olej olivový
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 910 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 630 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 37 mg
  • Draslík 1003.9 mg
  • Vláknina 35475.8 mg
  • Vitamín A 35475.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tresku pokrájíme na kousky, dáme je do pánve, přidáme bobkový list, omytý tymián a zrníčka pepře. Zalijeme vše dostatečným množstvím studené vody, uvedeme pomalu do varu, osolíme, necháme asi 20 minut vařit.

  • 2

    Mezitím opereme petrželku a na jemno nasekáme. Kousky tresky necháme vychladnout ve vodě, ve které se vařily, pak je scedíme, stáhneme z nich kůži, odstraníme kosti, maso rozdrobíme vidličkou. Dáme maso do mísy, přidáme nasekanou petrželku, asi 1 dl oleje, mletý pepř a bude-li třeba, i špetku soli. Dřevěnou vařečkou ze všeho vymícháme hladkou hmotu.

  • 3

    V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit těstoviny. Jakmile budou al dente, scedíme je, přidáme směs s treskou, jemně vše promícháme.

  • 4

    Do nepřilnavé pánve nalijeme zbývající olej a rozehřejeme ho. Vidličkou vkládáme do oleje po troškách směs s treskou a těstovinami a po obou stranách ji smažíme dozlatova. Hotové kousky děrovanou lžící vyndáváme a necháme okapat na savém kuchyňském papíru. Horké podáváme.

Komentáře k receptu