Bramborová kaše s uzenou rybou
Suroviny
- 650 g Brambory
- 300 g Makrela uzená
- 80 g Angrešt
- 2 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Citrony
- 1 ks Okurky nakládané
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř 4 barev
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Kopr sterilovaný
- 1 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1246 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 57.9 mg
- Draslík 1073.7 mg
- Vláknina 14700.3 mg
- Vitamín A 14700.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme všechny suroviny. Oloupeme a uvaříme brambory ve slané vodě doměkka. Vodu slijeme a brambory necháme okapat.
-
2
Uzenou makrelu zbavíme kůže a kostí, maso rozebereme na menší části.
-
3
Uvaříme angrešt. Vaříme maximálně sedm minut.
-
4
Okurku i kopr nakrájíme najemno.
-
5
Do mixéru dáme ještě teplé brambory a maso z makrely. Mixujeme asi půl minuty. Přidáme uvařený angrešt, citrónovou šťávu, zakysanou smetanu a opravdu velmi krátce promixujeme.
-
6
Do kaše nyní opatrně ručně vmícháme kousky okurky, kopru, kapary a podle chuti sůl a pepř.
-
7
Kaši rozdělíme na porce, ozdobíme plátkem citrónu a servírujeme jako předkrm s toustovým chlebem nebo jako přílohu k masům.