Zeleninová mísa s omáčkou z krevetové pasty
Suroviny
- 250 g Brokolice
- 150 g Fazolové lusky zelené
- 200 g Baby kukuřice
- 300 g Sójové výhonky
- 200 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Citrony
- 2 ks Chilli paprička
- 5 ks Cibulka jarní
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- 1 polévková lžíce Krevetová pasta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 209 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 7 g
- Sodík 368 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 908.8 mg
- Vláknina 13400 mg
- Vitamín A 13400 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 106.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pařáku povaříme sójové klíčky, asi 5 minut. Brokolici očistíme a rozdělíme na růžičky, které povaříme v malém množství vody. Krátce povaříme i kukuřičné klásky. Všechna zelenina musí zůstat křupavá.
-
2
Nať jarní cibulky trochu zkrátíme a každý stonek několikrát z horního konce podélně nařízneme, na chvíli vložíme do ledové vody, aby se listy rozprskly. Fazolky očistíme, nakrájíme na delší kousky a krátce povaříme.
-
3
Krevetovou pastu dáme na kousek alobalu a krátce ji opečeme v troubě. Česnek oloupeme a prolisujeme. Citrón vymačkáme, chilli papričky nasekáme na drobno.
-
4
Z krevetové pasty, rybí omáčky, česneku, citrónové šťávy a cukru vyšleháme omáčku.
-
5
Zeleninu dáme na mísu a podle chuti osolíme, omáčku podáváme zvlášť.