Zeleninová mísa s omáčkou z krevetové pasty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brokolice
  • 150 g Fazolové lusky zelené
  • 200 g Baby kukuřice
  • 300 g Sójové výhonky
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Chilli paprička
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1 polévková lžíce Krevetová pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 209 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 368 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 908.8 mg
  • Vláknina 13400 mg
  • Vitamín A 13400 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 106.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pařáku povaříme sójové klíčky, asi 5 minut. Brokolici očistíme a rozdělíme na růžičky, které povaříme v malém množství vody. Krátce povaříme i kukuřičné klásky. Všechna zelenina musí zůstat křupavá.

  • 2

    Nať jarní cibulky trochu zkrátíme a každý stonek několikrát z horního konce podélně nařízneme, na chvíli vložíme do ledové vody, aby se listy rozprskly. Fazolky očistíme, nakrájíme na delší kousky a krátce povaříme.

  • 3

    Krevetovou pastu dáme na kousek alobalu a krátce ji opečeme v troubě. Česnek oloupeme a prolisujeme. Citrón vymačkáme, chilli papričky nasekáme na drobno.

  • 4

    Z krevetové pasty, rybí omáčky, česneku, citrónové šťávy a cukru vyšleháme omáčku.

  • 5

    Zeleninu dáme na mísu a podle chuti osolíme, omáčku podáváme zvlášť.

Komentáře k receptu