Těstovinový nákyp s tuňákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 450 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 15 g
- Sodík 205 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 34.1 mg
- Draslík 133.5 mg
- Vláknina 4336.5 mg
- Vitamín A 4336.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, těstoviny uvaříme doměkka. Propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Tuňáka ve slaném nálevu necháme okapat a rozdělíme ho na kousky. Jarní cibuli očistíme a nakrájíme na malé kousky.
-
3
Ohnivzdornou mísu vymažeme tukem. Ve větší míse smícháme tvaroh s mlékem, zakysanou smetanou, tuňákem, cibulí, nasekanou paprikou, solí a pepřem.
-
4
Do omáčky s tuňákem vmícháme těstoviny, přendáme do mísy a posypeme nastrouhaným sýrem.
-
5
Troubu předehřejeme na 190 °C a nákyp zapékáme asi 25 minut. Hotový ihned podáváme.
-
6