Ryba na sladkokyselo

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 120 g Cukr krupice
  • 30 g Bambusové výhonky
  • 250 ml Voda pitná
  • 3 ks Zázvor celý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 stroužek Česnek
  • 40 dkg Kapr obecný
  • 6 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • 2 polévková lžíce Solamyl
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 604 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 184 g
  • Sodík 112 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 996.9 mg
  • Vláknina 9580 mg
  • Vitamín A 9580 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra dobře omyjeme, na každé straně ryby uděláme nožem 3 příčné řezy. Odstraníme všechny ploutve kromě hřbetní, ocas seřízneme do dvou ostrých špiček.

  • 2

    Ve woku zahřejeme vodu, ponoříme do ní rybu a přidáme sherry a několik plátků čerstvého zázvoru. Přiklopíme a stáhneme z ohně, necháme asi 20 minut stát, aby se ryba ve vodě dovařila. Zda je ryby již hotová zjistíme tak, že zatáhneme za hřbetní ploutev, jde-li uvolnit, je ryba vařená. Přendáme na nahřátý servírovací talíř a udržujeme v teple.

  • 3

    Ve woku necháme 4 lžíce vody, přidáme nakrájené bambusové výhonky, cibuli, cukr, nasekaný česnek, očištěnou a nakrájenou mrkev, ocet, sojovou omáčku, solamyl a zbylý pokrájený zázvor a za stálého míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Omáčkou přelijeme rybu, zbytek podáváme zvlášť.

Komentáře k receptu