Bramborový chremzel - placky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 3 l Voda pitná
  • 0.04 dl Olej slunečnicový
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Maces - nekvašený chléb
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 134 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 175 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 153.3 mg
  • Draslík 566.4 mg
  • Vláknina 6250 mg
  • Vitamín A 6250 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, dáme do hrnce, zalijeme teplou vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Uvařené brambory scedíme, necháme vychladnout, a prolisujeme na moukou posypaný vál. Brambory osolíme, přidáme macesovou mouku, žloutky, zlehka přimícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh. Všechny suroviny rukou prohněteme a vypracujeme hladké těsto.

  • 2

    Z těsta krájíme malé díly, ze kterých rozválíme tenké placky. Připravené placky pečeme v pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách.

Komentáře k receptu