Bramborový chremzel - placky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 134 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 4 g
- Sodík 175 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 153.3 mg
- Draslík 566.4 mg
- Vláknina 6250 mg
- Vitamín A 6250 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, dáme do hrnce, zalijeme teplou vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Uvařené brambory scedíme, necháme vychladnout, a prolisujeme na moukou posypaný vál. Brambory osolíme, přidáme macesovou mouku, žloutky, zlehka přimícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh. Všechny suroviny rukou prohněteme a vypracujeme hladké těsto.
-
2
Z těsta krájíme malé díly, ze kterých rozválíme tenké placky. Připravené placky pečeme v pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách.