Domácí husí sádlo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 55 g
- Sodík 79 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 54.9 mg
- Draslík 15.4 mg
- Vláknina 340 mg
- Vitamín A 340 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kousky. Do pánve nebo hrnce dáme 50 g husího sádla, přisypeme připravenou cibuli, kterou osmažíme dozlatova.
-
2
Syrové husí sádlo odblaníme, dobře umyjeme, drobně nakrájíme a v pánvi na mírném ohni vyškvaříme. Následovně přidáme osmaženou cibuli, podle chuti osolíme, vše spolu smícháme a za stálého míchání škvaříme ještě necelých 10 minut.
-
3
Hotové sádlo opatrně přelijeme do vhodné nádoby na uskladnění a necháme vychladnout a ztuhnout.