Chřestová Mimosa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Chřest zelený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Dijonská hořčice
  • 1 kávová lžička hořčice celozrnná
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1.5 polévková lžíce Šalotka
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 74 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 235 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 55.6 mg
  • Vláknina 132.5 mg
  • Vitamín A 132.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme dresink – polovinu olivového olej smícháme s oběma hořčicemi, octem a nasekanou šalotkou. Osolíme a opepříme.

  • 2

    Chřest smícháme se zbylým olivovým olejem a smažíme ho na grilovací pánvi ze všech stran – asi 5 minut.

  • 3

    Vejce rozdělíme na žloutky a bílky a ty pak pět minut povaříme zvlášť. Nasekáme je na jemno.

  • 4

    Chřest podáváme přelitý dresinkem a posypaný vejci.Osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu