Salát s rozpečenou Mozzarellou a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Salát ledový
  • 60 g Salát Rosso
  • 120 g Mozzarella
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Rajčata sušená sterilovaná
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1 špetka Sůl bylinková
  • 1 špetka Pepř 4 barev
  • 2 špetka Sůl
  • 6 špetka Pepř 4 barev
  • 4 plátek Veka
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1325 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 97 g
  • Sodík 1258 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 5006.9 mg
  • Vláknina 46620.2 mg
  • Vitamín A 46620.2 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 312.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 180°C.

  • 2

    Zelené listy salátu omyjeme, vodu z nich setřepeme a poklademe je na dva servírovací talíře. Omytá a osušená čerstvá rajčata pokrájíme na čtvrtky, mírně je osolíme a posypeme pepřem. Sušená rajčata (nakládaná v oleji) pokrájíme na nudličky a přidáme je k salátu. Čerstvá i sušená rajčata rozložíme na salát.

  • 3

    Připravíme si zálivku: v hrnečku smícháme tekutý med s vinným octem, olivovým olejem, solí a pepřem, směs dobře prošleháme malou metličkou. Zálivkou přelejeme zeleninu na talířích.

  • 4

    Plátky bílé veky z jedné strany potřeme máslem a potřenou stranou je dáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Sýr Mozzarellu nakrájíme na plátky silné 6-7mm a poklademe je na veku. Mírně je osolíme, posypeme pepřem 4 barev, poklademe na ně polovičky vlašských ořechů a dáme je do trouby zapéct. Pečeme je přibližně 5-7 minut, do doby, až se sýr rozpeče. Poté horké plátky veky položíme do středu talířů a servírujeme.

Komentáře k receptu