Salát s rozpečenou Mozzarellou a ořechy
Suroviny
- 60 g Salát ledový
- 60 g Salát Rosso
- 120 g Mozzarella
- 1 kávová lžička Ocet vinný
- 2 ks Rajčata
- 2 ks Rajčata sušená sterilovaná
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř bílý
- 1 špetka Sůl bylinková
- 1 špetka Pepř 4 barev
- 2 špetka Sůl
- 6 špetka Pepř 4 barev
- 4 plátek Veka
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Ořechy vlašské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1325 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 97 g
- Sodík 1258 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 88 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 5006.9 mg
- Vláknina 46620.2 mg
- Vitamín A 46620.2 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 312.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si předehřejeme na 180°C.
-
2
Zelené listy salátu omyjeme, vodu z nich setřepeme a poklademe je na dva servírovací talíře. Omytá a osušená čerstvá rajčata pokrájíme na čtvrtky, mírně je osolíme a posypeme pepřem. Sušená rajčata (nakládaná v oleji) pokrájíme na nudličky a přidáme je k salátu. Čerstvá i sušená rajčata rozložíme na salát.
-
3
Připravíme si zálivku: v hrnečku smícháme tekutý med s vinným octem, olivovým olejem, solí a pepřem, směs dobře prošleháme malou metličkou. Zálivkou přelejeme zeleninu na talířích.
-
4
Plátky bílé veky z jedné strany potřeme máslem a potřenou stranou je dáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Sýr Mozzarellu nakrájíme na plátky silné 6-7mm a poklademe je na veku. Mírně je osolíme, posypeme pepřem 4 barev, poklademe na ně polovičky vlašských ořechů a dáme je do trouby zapéct. Pečeme je přibližně 5-7 minut, do doby, až se sýr rozpeče. Poté horké plátky veky položíme do středu talířů a servírujeme.