Paprikové ragú s telecí klobásou
Suroviny
- 60 g Slanina anglická
- 10 g Tymián
- 200 g Čočka
- 40 g Máslo čerstvé
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 200 ml Vývar drůbeží
- 2 ks Paprika červená
- 4 ks klobása telecí
- 2 ks Bobkový list
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 13 g
- Sodík 159 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 109.5 mg
- Vláknina 1806 mg
- Vitamín A 1806 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čočku si namočíme den předem.
-
2
Klobásy v celku opečeme na olivovém oleji a dáme stranou.
-
3
Do výpeku z klobás dáme slaninu a papriku nakrájené na kostičky.
-
4
Po chvíli přidáme i bobkový list a tymián. Přidáme česnek nasekaný nadrobno a necháme rozvonět.
-
5
Poté přidáme čočku, vývar a dusíme 15 až 20 minut.
-
6
Osolíme, opepříme, zjemníme máslem.
-
7
Podáváme s klobásou posypané petrželkou.