Pečená jehněčí žebra na bylinkách s brusinkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3163 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 336 g
- Sodík 146 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 179 mg
- Draslík 436.3 mg
- Vláknina 3560 mg
- Vitamín A 3560 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
1) Maso pokojové teploty nařízneme podél žeber (ale necháme v celku). Osolíme, opepříme a opečeme zprudka na oleji ze všech stran.
-
2
2) Do výpeku z masa přidáme máslo a bylinky a krátce osmažíme. Poté vrátíme maso. Smažíme ještě asi 6 minut (poté necháme dojít v troubě na 200 °C asi 4 minuty).
-
3
3) Na oleji necháme zpěnit citronovou kůru, přidáme brusinkový kompot a citronovou šťávu a krátce povaříme.
-
4
4) Maso podáváme přelité omáčkou.