Zelný salát s thajskou kokosovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 ml Kokosové mléko
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Chilli paprička
  • 6 ks Šalotka
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 ks Limetka
  • 6 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Ořechy burské pražené
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 434 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 473 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1904.4 mg
  • Vláknina 40674 mg
  • Vitamín A 40674 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 219.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme dresink. V míse smícháme rybí omáčku s kokosovým mlékem, kůrou nastrouhanou z limety a limetkovou šťávou. Důkladně prošleháme a odložíme stranou.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a na středním ohni na něm dokřupava cca 3-4 minuty osmahneme na nudličky nasekané chilli papričky bez semínek a na plátky nakrájený česnek se šalotkou. Směs vyjmeme a odložíme.

  • 3

    Do většího hrnce vlijeme vodu, mírně osolíme a přivedeme k varu. Vložíme na nudličky nakrouhané zelí a 2-3 minuty spaříme. Scedíme přes síto a nasypeme do mísy. Horké přelijeme dresinkem, který nejprve znovu prošleháme. Směs důkladně promícháme, posypeme orestovanou šalotkou, česnekem a papričkami, dozdobíme nahrubo nasekanými arašídy a ihned podáváme.

Komentáře k receptu