Zelný salát s thajskou kokosovou omáčkou
Suroviny
- 120 ml Kokosové mléko
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 2 ks Chilli paprička
- 6 ks Šalotka
- 1 ks Zelí hlávkové bílé
- 1 ks Limetka
- 6 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Ořechy burské pražené
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 10 g
- Sodík 473 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1904.4 mg
- Vláknina 40674 mg
- Vitamín A 40674 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 219.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme dresink. V míse smícháme rybí omáčku s kokosovým mlékem, kůrou nastrouhanou z limety a limetkovou šťávou. Důkladně prošleháme a odložíme stranou.
-
2
Ve woku rozpálíme olej a na středním ohni na něm dokřupava cca 3-4 minuty osmahneme na nudličky nasekané chilli papričky bez semínek a na plátky nakrájený česnek se šalotkou. Směs vyjmeme a odložíme.
-
3
Do většího hrnce vlijeme vodu, mírně osolíme a přivedeme k varu. Vložíme na nudličky nakrouhané zelí a 2-3 minuty spaříme. Scedíme přes síto a nasypeme do mísy. Horké přelijeme dresinkem, který nejprve znovu prošleháme. Směs důkladně promícháme, posypeme orestovanou šalotkou, česnekem a papričkami, dozdobíme nahrubo nasekanými arašídy a ihned podáváme.