Koláč s hovězím masem a ledvinou naslano

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 235 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 375 g Listové těsto
  • 350 ml Hovězí vývar základní
  • 0.5 kávová lžička Hořčice v prášku
  • 2 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 2 ks Cibule
  • 6 ks Jehněčí kotlety
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Hovězí kýta
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 0.02 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 828 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 330 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 181.6 mg
  • Draslík 974.7 mg
  • Vláknina 3249.3 mg
  • Vitamín A 3249.3 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mikrotenového sáčku dáme hovězí libové maso nakrájené na kostky (2,5 cm), 6 jehněčích ledvin nebo 1 hovězí, očištěných a nakrájených na větší kousky a mouku a pořádně v sáčku protřepeme, aby se maso a ledviny obalily, zbylou mouku vysypeme. Maso potom vložíme do velké pánve s rozehřátým olejem a na prudkém ohni ze všech stran opražíme; stáhneme plamen, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou cibuli a další 3 minuty vaříme, dále vmícháme sušenou hořčici, čerstvě nasekanou petrželku, worcesterskou omáčku, hovězí vývar a rajčatový protlak. Přivedeme do mírného varu, zakryjeme pokličkou a za občasného promíchání 2,5 hodiny vaříme. Máme-li maso měkké, odstavíme z ohně a necháme úplně vychladnout.

  • 2

    Mísu na zapékání, objem 1 l, naplníme vychlazenou masovou směsí a poprášíme moukou. Z listového těsta vyválíme plát, který má být o 5 cm větší než mísa, odkrojíme z něj 1 cm silný proužek, ten nalepíme na obvod mísy potřený vodou, přitlačíme a také potřeme vodou. Plát listového těsta položíme na masovou směs a přilepíme k okraji, po seříznutí z něj vytvoříme ozdobný lem. Potřeme mlékem a pečeme v předehřáté troubě na 210°C, povrch těsta zezlátne.

Komentáře k receptu