Pálivá salsa
Suroviny
- 100 g Zázvor celý
- 1 kávová lžička Solamyl
- 0.5 kávová lžička Kmín celý
- 1 ks Cibule
- 6 ks Rajčata
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 93 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 2 g
- Sodík 71 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 490.6 mg
- Vláknina 7431 mg
- Vitamín A 7431 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli pokrájíme najemno, osmahneme na oleji, přidáme pokrájená rajčata, sůl, pepř, cukr, citrónovou šťávu, prolisovaný česnek, kmín, chilli papričku, sterilovanou, čerstvý strouhaný zázvor a zalijeme vodou aby jsme získali kašovitou směs.
-
2
Vaříme 30 minut, občas promícháme, škrob rozmícháme v troše vody a vlijeme do směsi, pět minut povaříme.
-
3
Necháme vychladnout. Podáváme např. k sekané, masům atd.