Kapr na rýži
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 567 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 121 g
- Sodík 962 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 176.8 mg
- Draslík 889.2 mg
- Vláknina 10197.5 mg
- Vitamín A 10197.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.1 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 71.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného, odšupinovaného kapra naporcujeme a osušíme. Každou porci nařízneme do kříže tak, aby se pod kůži dal zasunout plátek slaniny, plátek mrkve a zelené papriky. Porce osolíme a pokapeme citronem. Polovinou másla vymažeme pekáč a na jeho dno rozprostřeme dušenou, osolenou rýži. Poklademe porcemi kapra, zalijeme smetanou, poprášíme paprikou a poklademe plátky zbylého másla. Zapečeme ve středne vyhřáté troubě asi 30 minut dočervena.