Houby ve víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 168 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 3 g
- Sodík 313 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 1.1 mg
- Draslík 1114.2 mg
- Vláknina 8176.5 mg
- Vitamín A 8176.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červené víno a vývar dáme vařit do hrnce, přidáme oloupaný česnek, nové koření, bobkové listy, citronovou šťávu a jablečný ocet
-
2
a necháme přibližně 10 minut táhnout při mírné teplotě. Houby pokrájíme na kousky.
-
3
Jemně posekáme petrželku. Nakonec vývar přecedíme přes síto. Houby s petrželkou necháme ve vývaru dusit asi 15 minut.
-
4
Upravíme na talíře a podáváme s bagetou.