Houby ve víně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Petržel - nať
  • 5 g Nové koření celé
  • 250 ml Víno červené
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 60 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Žampiony čerstvé
  • 1 polévková lžíce Ocet jablečný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 168 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 313 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 1.1 mg
  • Draslík 1114.2 mg
  • Vláknina 8176.5 mg
  • Vitamín A 8176.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červené víno a vývar dáme vařit do hrnce, přidáme oloupaný česnek, nové koření, bobkové listy, citronovou šťávu a jablečný ocet

  • 2

    a necháme přibližně 10 minut táhnout při mírné teplotě. Houby pokrájíme na kousky.

  • 3

    Jemně posekáme petrželku. Nakonec vývar přecedíme přes síto. Houby s petrželkou necháme ve vývaru dusit asi 15 minut.

  • 4

    Upravíme na talíře a podáváme s bagetou.

Komentáře k receptu