Roláda s masem, játry a pistáciemi na pomerančích
Suroviny
- 100 g Játra kuřecí
- 150 g Uzená vepřová krkovička
- 40 g Pistácie
- 1200 g Kuře
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Pomeranče
- 1 ks Kuřecí stehna
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1137 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 83 g
- Sodík 478 mg
- Bílkoviny 80 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 382.1 mg
- Draslík 1034.3 mg
- Vláknina 7004.8 mg
- Vitamín A 7004.8 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.8 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře vykostíme a plátky masa položíme do mísy, osolíme a okořeníme.
-
2
Játra očistíme a s krkovičkou je nakrájíme na kostičky. Stehna s kůží bez kosti nakrájíme na kousky a umixujeme s bílkem, smetanou, prolisovaným česnekem, solí a kořením podle chuti. Poté směs promícháme s krkovičkou, játry a pistáciemi.
-
3
Na papír na pečení s olejem položíme maso s náplní na sebe, svineme do rolády a potřeme olejem. Roládu položíme do pekáčku, podlijeme vodou do výše asi 1 cm, pečeme na 200°C asi 80 minut.
-
4
Upečenou roládu nakrájíme na kousky, podáváme s plátky pomeranče, bylinkami a bramborovou kaší.