Roláda s masem, játry a pistáciemi na pomerančích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Játra kuřecí
  • 150 g Uzená vepřová krkovička
  • 40 g Pistácie
  • 1200 g Kuře
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Pomeranče
  • 1 ks Kuřecí stehna
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1137 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 83 g
  • Sodík 478 mg
  • Bílkoviny 80 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 382.1 mg
  • Draslík 1034.3 mg
  • Vláknina 7004.8 mg
  • Vitamín A 7004.8 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře vykostíme a plátky masa položíme do mísy, osolíme a okořeníme.

  • 2

    Játra očistíme a s krkovičkou je nakrájíme na kostičky. Stehna s kůží bez kosti nakrájíme na kousky a umixujeme s bílkem, smetanou, prolisovaným česnekem, solí a kořením podle chuti. Poté směs promícháme s krkovičkou, játry a pistáciemi.

  • 3

    Na papír na pečení s olejem položíme maso s náplní na sebe, svineme do rolády a potřeme olejem. Roládu položíme do pekáčku, podlijeme vodou do výše asi 1 cm, pečeme na 200°C asi 80 minut.

  • 4

    Upečenou roládu nakrájíme na kousky, podáváme s plátky pomeranče, bylinkami a bramborovou kaší.

Komentáře k receptu