Leskovacká mučkalice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Cibule
  • 800 g Telecí kýta
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Feferony
  • 0.09 dl Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 297 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 616 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 156 mg
  • Draslík 910.8 mg
  • Vláknina 3805.5 mg
  • Vitamín A 3805.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí nebo vepřovou kýtu nakrájíme na menší tenké plátky, které v míse promícháme se solí, pepřem a napícháme je na grilovací jehly.

  • 2

    Potřeme je olejem a na grilu opečeme dozlatova. Na pánvi usmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme posekanou feferonku a drobně nasekanou petrželovou nať. Do pekáče vložíme připravenou směs z cibule a feferonky, přidáme maso, které sejmeme z jehel, vše promícháme, podlijeme cca 1 dl vody a necháme zapéct.

Komentáře k receptu