Leskovacká mučkalice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 297 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 9 g
- Sodík 616 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 156 mg
- Draslík 910.8 mg
- Vláknina 3805.5 mg
- Vitamín A 3805.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.1 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí nebo vepřovou kýtu nakrájíme na menší tenké plátky, které v míse promícháme se solí, pepřem a napícháme je na grilovací jehly.
-
2
Potřeme je olejem a na grilu opečeme dozlatova. Na pánvi usmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme posekanou feferonku a drobně nasekanou petrželovou nať. Do pekáče vložíme připravenou směs z cibule a feferonky, přidáme maso, které sejmeme z jehel, vše promícháme, podlijeme cca 1 dl vody a necháme zapéct.