Tuňákový salát s taštičkami wonton
Suroviny
- 250 g Salát hlávkový
- 150 g Tuňák obecný
- 200 g Šalotka
- 100 g Baby kukuřice
- 200 g Těstoviny Ravioli
- 150 g Hrachové lusky
- 0.5 ks Pomeranče
- 1 ks Zázvor celý
- 1 ks Pažitka
- 1 ks Chilli paprička
- 0.5 ks Limetka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 4 polévková lžíce Sezam - semena
- 2 polévková lžíce Ocet rýžový
- 0.4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Olej sezamový
- 0.56 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 23 g
- Sodík 324 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 65.8 mg
- Draslík 683.6 mg
- Vláknina 11950.5 mg
- Vitamín A 11950.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na dresink vymačkáme šťávu z limetky a pomeranče, smícháme s nastrouhaným zázvorem a nasekanou pažitkou. Vše promícháme se sójovou omáčkou, octem a oleji. Osolíme a opepříme.
-
2
Chilli papričku nakrájíme na jemné proužky, šalotku na tenké plátky. Opláchneme a očistíme kukuřici a cukrové lusky. V pánvi rozpálíme arašídový olej, vsypeme připravenou zeleninu a smažíme asi 3 minuty dokřupava. Vše dáme do hrnce, zalijeme dresinkem a dáme stranou.
-
3
Sezam a černuchu nasypeme na talíř, rybu osolíme, opepříme a obalíme ve směsi. V pánvi rozpálíme olej a rybu na něm opékáme asi 2 minuty z každé strany. Necháme vychladnout a nakrájíme na proužky.
-
4
Taštičky wonton nakrájíme na proužky, do pánve dáme trochu oleje a opečeme dozlatova. Vyjmeme na papírový ubrousek a lehce posolíme.
-
5
Listy salátu opláchneme, osušíme a promícháme s uvařenou zeleninou. Přelijeme zbytkem dresinku a důkladně promícháme. Rozdělíme na talíře a ozdobíme proužky tuňáka a taštiček.