Hovězí maso s fazolovými lusky Zufilet
Suroviny
- 400 g Hovězí svíčková
- 20 g Zázvor celý
- 20 g Šalotka
- 100 g Fazolové lusky zelené
- 30 g Cibulka jarní
- 40 g Omáčka ústřicová
- 50 ml Omáčka sójová
- 12 ml Olej sezamový
- 60 ml Víno rýžové čínské
- 25 ml Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Chilli paprička
- 2 stroužek Česnek
- 3 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 9 g
- Sodík 558 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 42 mg
- Draslík 487.2 mg
- Vláknina 2180 mg
- Vitamín A 2180 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci s osolenou vodou 10 minu povaříme na proužky nakrájené fazolové lusky, které potom scedíme a necháme k dalšímu použití.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, přidáme oloupaný a nakrájený česnek, drobně nakrájené chilli papričky, zázvor, nasekanou jarní cibulku. Vše dohromady zprudka smažíme přibližně 10 sekund.
-
3
Do hrnce přimícháme nakrájené maso, osmahneme asi půl minuty. Potom zalijeme rýžovým vínem, přilijeme ústřicovou a sojovou omáčku a vaříme asi 1 minutu. Vmícháme nakrájenou šalotku, scezené a uvařené fazolové lusky a nakonec sezamový olej. Necháme na ohni za stálého míchání zredukovat 5 minut, potom odstavíme.
-
4
Hotový pokrm rozdělíme na talíře a servírujeme.