Tuňák obalovaný podávaný s míchaným salátem
Suroviny
- 300 g Salát hlávkový
- 800 g Tuňák obecný
- 0.5 ks Citrony
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Šalotka
- 8 ks Rajčata Cherry
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- 1.2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 20 g
- Sodík 272 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 260 mg
- Draslík 877.7 mg
- Vláknina 4947.2 mg
- Vitamín A 4947.2 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kostku tuňáka obalíme nejprve v hladké mouce, pak v rozšlehaných vejcích, nakonec ve strouhance. Přichystáme pánev, na které rozpálíme olej a tuňáka osmažíme. Troubu rozehřejeme na 180 °C, tuňáka položíme na plech a necháme při této teplotě 5 minut dopéci. Když se tuňák rozkrojí, měl by uprostřed být ještě syrový, tak je nejlepší.
-
2
Cherry rajčátka obalíme v cukru. Nejlepší je, když je máme ještě s větvičkou. Připravíme pánev a na ní rozpálíme olivový olej. Rajčata na ni vložíme a necháme zkaramelizovat. Dosolíme a dopepříme.
-
3
Omyjeme salát a natrháme na listy, přidáme nadrobno nasekanou šalotku a kapary. Posypeme cukrem, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a lehce promícháme. Na talíř vedle salátu dáme zkaramelizovaná rajčata. Na plátky pokrájíme tuňáka a klademe ho na listy salátu. Osolíme, opepříme a ještě lehce pokapeme olivovým olejem. Podáváme.