Šunková huspenina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 802 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 65 g
- Sodík 861 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 73.1 mg
- Vláknina 1745.3 mg
- Vitamín A 1745.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šunková kolena vložíme do hrnce s vodou, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Pěnu, která se tvoří na povrchu, sbíráme. Předvařené koleno vyndáme, vodu vylijeme a hrnec umyjeme. Naplníme novou vodou, vložíme zpět koleno, přidáme bobkový list, koriandr, celý pepř, tymián, nové koření a na mírném ohni vaříme 3 hodiny. Vývar scedíme a zbylou čistou tekutinu necháme v hrnci povařit ještě 15 minut, aby se zredukovala na polovinu.
-
2
Obdélníkovou formu vyložíme dvojitě fólií. V míse smícháme kapary, na kostičky nakrájené okurky, nasekanou petrželku, sůl, pepř a maso z kolena nakrájené na malé kousky. Směs rozložíme do formy a zalijeme bezbarvou želatinou, kterou uvaříme v 0.5dl vývaru z kolene. Masová směs musí být kompletně zakrytá. Počkáme, až želatina trochu vychladne a dáme formu do lednice. Druhý den pomocí fólie huspeninu vyklopíme, nakrájíme na jednotlivé porce a podáváme.