Mrkvové pyré s máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 158 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 468 g
- Sodík 989 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 0.2 mg
- Vláknina 12040 mg
- Vitamín A 12040 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní očištěnou mrkev nakrájenou na kousky a 10 minut povaříme. Vodu slijeme, ponecháme asi 1dl na zředění pyré.
-
2
Mrkev rozmixujeme do hladké kaše, podle potřeby přidáme vodu, ve které se vařila.
-
3
Před podáváním pyré prohřejeme, dosolíme a promícháme s rozpuštěným máslem. Podáváme jako přílohu.