Salátová směs s holubím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Ořechy lískové
  • 8 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 700 g Holub
  • 200 g Červená řepa sterilovaná
  • 50 ml Olej z vlašských ořechů
  • 50 ml Ocet Sherry
  • 100 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 ks Salát listový Dubáček
  • 0.09 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 749 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 672 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 116.8 mg
  • Draslík 403.5 mg
  • Vláknina 5328.7 mg
  • Vitamín A 5328.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve připravíme zálivku, aby se uležela. Všechny ingredience vložíme do misky a ušleháme.

  • 2

    Holubí maso nasolíme, opepříme a opékáme na rozpáleném oleji 3 minuty nejdříve kůží dolů a potom otočíme. Přidáme lžíci másla a při opékání holubí maso podléváme. Hotové maso přeneseme na tác, zakryjeme a uchováme v teple.

  • 3

    V míse smícháme natrhané listy salátu s kousky červené řepy, přidáme polovinu nasekaných ořechů a zalijeme hotovou zálivkou. Holubí maso nakrájíme na plátky, salát rozdělíme na jednotlivé talíře, poklademe plátky masa a posypeme zbytkem ořechů.

Komentáře k receptu