Telecí po římsku
Suroviny
- 600 g Telecí maso
- 100 ml Víno bílé
- 200 ml Vývar zeleninový
- 50 ml Olej olivový extra panenský
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 hrst Šalvěj čerstvá
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 plátek Šunka parmská
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 22 g
- Sodík 432 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 12.9 mg
- Draslík 107.3 mg
- Vláknina 2614.8 mg
- Vitamín A 2614.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí zadní maso nakrájíme na tenké plátky, lehce je naklepeme a osolíme.
-
2
Na každý připravený řízek položíme plátek parmské šunky a asi dva lístky čerstvé šalvěje, které připevníme párátkem.
-
3
Připravené maso obalíme v hladké mouce a přebytečnou mouku potom oklepeme.
-
4
V pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo. Připravené plátky smažíme nejprve stranou se šunkou a šalvějí, potom obrátíme a smažíme po druhé straně.
-
5
Po usmažení zalijeme maso vínem a vývarem. Krátce povaříme a ihned podáváme.