Telecí po římsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí maso
  • 100 ml Víno bílé
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 50 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 hrst Šalvěj čerstvá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Šunka parmská
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 432 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 12.9 mg
  • Draslík 107.3 mg
  • Vláknina 2614.8 mg
  • Vitamín A 2614.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí zadní maso nakrájíme na tenké plátky, lehce je naklepeme a osolíme.

  • 2

    Na každý připravený řízek položíme plátek parmské šunky a asi dva lístky čerstvé šalvěje, které připevníme párátkem.

  • 3

    Připravené maso obalíme v hladké mouce a přebytečnou mouku potom oklepeme.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo. Připravené plátky smažíme nejprve stranou se šunkou a šalvějí, potom obrátíme a smažíme po druhé straně.

  • 5

    Po usmažení zalijeme maso vínem a vývarem. Krátce povaříme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu