Rajčata plněná tuňákovou pěnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Tuňák v majonéze
  • 100 ml Olej slunečnicový
  • 4 ks Rajčata
  • 8 ks Ančovičky konzervované
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 488 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 3698 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 261.6 mg
  • Draslík 782.1 mg
  • Vláknina 6163 mg
  • Vitamín A 6163 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.9 mg
  • Vitamín E 14.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce šleháme metličkou žloutky se slunečnicovým olejem (suroviny musí mít pokojovou teplotu.) Po kapkách přidáváme citronovou šťávu a nakonec přidáme špetku soli. Vzniklá majonéza má být krémovitá.

  • 2

    Rajčata omyjeme, odkrojíme vrchní část a lžičkou vydlabeme dužinu - odstraníme zrníčka, necháme jen masitou část dužiny.

  • 3

    Připravená rajčata otočíme, aby vytekla šťáva, sekrojené vršky necháme na přiklopení.

  • 4

    Do mixeru dáme tuňáka v majonéze, kapary, ančovičky, 2 polévkové lžíce citronové šťávy a vydlabanou dužinu z rajčat. Vše rozmixujeme.

  • 5

    Rozmixovanou směs promícháme s připravenou majonézou. Pěnou potom plníme vydlabaná rajčata, ozdobíme snítkou tymiánu a přiklopíme vršky.

Komentáře k receptu