Pečená perlička s cibulkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Perlička
  • 10 ks Cibule sterilovaná
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Cibule
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 628 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 3490 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 274.5 mg
  • Draslík 2068.5 mg
  • Vláknina 23507.5 mg
  • Vitamín A 23507.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou perličku rozporcujeme, prsa a stehna dáme stranou, ze zeleniny a zbylého masa uvaříme vývar, který zredukujeme na hustou šťávu.

  • 2

    Prsa a stehna osolíme a orestujeme po obou stranách na pánvi na másle. Nejdříve opékáme stranu s kůží, celkem restujeme asi 4 minuty (2 minuty z každé strany.) Maso potom vložíme na pekáč do středně vyhřáté trouby, přidáme kousek másla a pečeme jen několik minut.

  • 3

    Na pánev s tukem po perličce dáme nakládané cibulky, mírně je orestujeme, zalijeme vínem a 2 lžícemi zredukované šťávy z vývaru.

  • 4

    Pečené maso upravíme na talíře spolu s cibulkami a šťávou.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu