Pečená perlička s cibulkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 628 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 18 g
- Sodík 3490 mg
- Bílkoviny 70 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 274.5 mg
- Draslík 2068.5 mg
- Vláknina 23507.5 mg
- Vitamín A 23507.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou perličku rozporcujeme, prsa a stehna dáme stranou, ze zeleniny a zbylého masa uvaříme vývar, který zredukujeme na hustou šťávu.
-
2
Prsa a stehna osolíme a orestujeme po obou stranách na pánvi na másle. Nejdříve opékáme stranu s kůží, celkem restujeme asi 4 minuty (2 minuty z každé strany.) Maso potom vložíme na pekáč do středně vyhřáté trouby, přidáme kousek másla a pečeme jen několik minut.
-
3
Na pánev s tukem po perličce dáme nakládané cibulky, mírně je orestujeme, zalijeme vínem a 2 lžícemi zredukované šťávy z vývaru.
-
4
Pečené maso upravíme na talíře spolu s cibulkami a šťávou.
-
5
Ihned podáváme.