Dršťky na florentinský způsob
Suroviny
- 1000 g Dršťky vařené
- 300 g Rajčata
- 100 g Sýr Parmezán
- 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 100 ml Olej olivový extra panenský
- 250 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Feferony
- 0.5 ks Celer řapíkatý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 608 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 42 g
- Sodík 883 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 409.5 mg
- Draslík 505.5 mg
- Vláknina 6672.3 mg
- Vitamín A 6672.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předvařené dršťky propláchneme pod tekoucí vodou a spaříme. Nakrájíme je na širší, asi 6 cm dlouhé proužky.
-
2
V hrnci ropálíme olivový olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli, nakrájený řapíkatý celer a na kostičky nakrájenou mrkev. Přidáme dršťky a společně restujeme. Po chvíli přidáme do hrnce oloupaná, na tenké plátky nakrájená rajčata a podlijeme trochou vody. Nakonec vmícháme ještě konzervovaná rajčata a nasekanou feferonku. Zvolna dusíme pod pokličkou. Když se voda částečně vyvaří, polévku podle chuti osolíme.
-
3
Při podávání ozdobíme každou porci hoblinkami parmezánu.