Žloutková pěna Zabaione

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Jahody zahradní
  • 150 g Ostružiny
  • 8 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 4 polévková lžíce Víno Marsalla
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 30 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 740.4 mg
  • Draslík 183.9 mg
  • Vláknina 5475 mg
  • Vitamín A 5475 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.9 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky z čerstvých vajec dáme do misky, kterou postavíme do vodní lázně. Ke žloutkům přidáme cukr a víno. Na mírném ohni důkladně šleháme metličkou žloutky s cukrem až do zhoustnutí. Potom ihned odstavíme z vodní lázně.

  • 2

    Na talířky upravíme nakrájené ovoce, zalijeme žloutkovým krémem a dáme gratinovat do středně vyhřáté trouby na 4-5 minut. Gratinujeme jen pod horní spirálou, aby se na krému vytvořila krusta.

  • 3

    Hotový dezert poprášíme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu