Žloutková pěna Zabaione
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 16 g
- Sodík 30 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 740.4 mg
- Draslík 183.9 mg
- Vláknina 5475 mg
- Vitamín A 5475 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.9 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky z čerstvých vajec dáme do misky, kterou postavíme do vodní lázně. Ke žloutkům přidáme cukr a víno. Na mírném ohni důkladně šleháme metličkou žloutky s cukrem až do zhoustnutí. Potom ihned odstavíme z vodní lázně.
-
2
Na talířky upravíme nakrájené ovoce, zalijeme žloutkovým krémem a dáme gratinovat do středně vyhřáté trouby na 4-5 minut. Gratinujeme jen pod horní spirálou, aby se na krému vytvořila krusta.
-
3
Hotový dezert poprášíme moučkovým cukrem a podáváme.